Seniorenadvies

Senioren blijven steeds langer zelfstandig wonen. Voor velen lukt dit prima, maar sommige senioren bevinden zich in een kwetsbare positie, die toeneemt naarmate ze ouder worden. Deze kwetsbaarheid kan zich op diverse manieren uiten, zoals vermoeidheid, geheugenproblemen, eenzaamheid of depressie.

Hoewel niet alle senioren direct behoefte hebben aan zorg, hebben ze wel vaak behoefte aan informatie om voorbereid te zijn op de toekomst. Het is essentieel om bewustwording te creëren en actief met hen samen te werken om hun toekomstwensen te verduidelijken. Hierdoor kan een sociaal vangnet worden opgebouwd en indien nodig ondersteuning worden gegeven. 

Om deze ondersteuning effectief te bieden, is seniorenadvies Dijk en Waard opgericht. Seniorenadvies brengt verschillende partijen samen, zoals inwoners, vrijwilligers, wooncoöperaties/-stichtingen en organisaties binnen het sociaal domein van de gemeente Dijk en Waard. Samen beschikken zij over expertise op het gebied van welzijn, wonen, zorg, zingeving, mantelzorg, vrijwilligerswerk, informatieverstrekking, activiteiten en andere relevante onderwerpen voor senioren.

Voor wie
Seniorenadvies Dijk en Waard is specifiek gericht op senioren in onze gemeente. Ons doel is het bieden van een effectieve advies- en ondersteuningsstructuur aan de groeiende populatie senioren. We streven ernaar het welzijn van senioren te bevorderen door middel van praktische ondersteuning, het stimuleren van sociaal contact en het faciliteren van deelname aan de samenleving.

Wat kunnen wij betekenen?
Ondersteuning en contact: Bij ons kunt u terecht voor relevante informatie, advies en ondersteuning op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Indien nodig betrekken we andere organisaties met expertise op het betreffende gebied.

Vanaf donderdag 25 juli 2024 starten we met een wekelijks inlooppunt, van 10.30 tot 12.00 uur bij de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard. U kunt hier persoonlijk langskomen, zonder afspraak. In het najaar van 2024 kunt u terecht bij meer inlooppunten in de regio. 

Vragen en antwoorden: We staan klaar om uw vragen te beantwoorden, u te helpen of advies te geven. Als u ergens hulp bij nodig heeft of niet weet waar u terecht kunt, kunt u contact met ons opnemen of langskomen bij ons inlooppunt.

Informatie en activiteiten: We organiseren verschillende activiteiten en bijeenkomsten en verstrekken informatie over onderwerpen die u interessant vindt. Zo krijgt u de kans mensen te ontmoeten en deel te nemen aan activiteiten.

Samenwerking: We werken samen met andere organisaties die zich inzetten voor senioren. Door samen te werken, kunnen we meer bereiken en u beter informeren en ondersteunen.

 

Vrijwilliger worden

Word vrijwilliger bij Wonen Plus Welzijn voor seniorenadvies Dijk en Waard!

Wilt u een positieve impact hebben op het leven van senioren in onze gemeente? Bij seniorenadvies Dijk en Waard zijn we op zoek naar gepassioneerde vrijwilligers die zich willen inzetten voor het welzijn van onze oudere generatie. Als vrijwilliger bij ons krijgt u de kans om direct betrokken te zijn bij het bevorderen van het welzijn, het stimuleren van sociaal contact en het faciliteren van een betekenisvolle deelname aan de samenleving voor senioren. Aanmelden als vrijwilliger seniorenadvies

Samen maken we het verschil

We streven ernaar dat senioren zich goed voelen en kunnen genieten van het leven. Samen kunnen we werken aan een toekomst waarin senioren volop kunnen deelnemen aan de samenleving. Iedereen is welkom bij seniorenadvies Dijk en Waard, ongeacht achtergrond of situatie. 

Meer weten?

Neem contact op met Monica Reisser voor meer informatie

Tel. 072 - 571 71 70
of e-mail seniorenadvies@wonenpluswelzijn.nl