Image

Breng jij graag gezelligheid en vrolijkheid? Dan zoeken we jou!

Gepubliceerd: 10 september 2024

Wekelijks zijn bij Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk en Het Behouden Huis in Oudkarspel ontmoetingsgroepen voor mensen met geheugenproblematiek. De deelnemers wonen zelfstandig thuis en gaan naar deze dagactiviteit voor zichzelf om actief te blijven en om onder de mensen te komen. Daarnaast ontlast het de mantelzorger die meestal hun partner is, zodat ook zij even de ruimte hebben om tot rust te komen. De begeleiding is in handen van beroepskrachten, met ondersteuning van een groep betrokken vrijwilligers.

Op dit moment zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden een dagdeel per week te helpen in het Behouden Huis. Heb je tijd en spreekt dit jou aan, dan vernemen we het graag! 

.....

Hoe het is om vrijwilliger te zijn bij de ontmoetingsgroep?

Paula de Goede vertelt graag over haar ervaringen: "Ik vind het geweldig om voor deze groep mensen iets te kunnen betekenen. Toen ik startte bij de Ontmoetingsgroep was het ook spannend. Je kent niemand, ook niemand van de collega-vrijwilligers, maar dat wende al snel.

Gezelligheid en vrolijkheid geeft de mensen een goed gevoel. Dat is hier dan ook altijd het doel, er met elkaar een gezellige dag van maken. Samen met de deelnemers bekijken we wat zij graag zouden willen doen. Dat varieert van gezellig kletsen en koffie drinken, soms ook een serieus gesprek met een lach en een traan, tot wandelen in de omgeving, quizen, spelletjes en bewegingsoefeningen. Een zelfgemaakte soep voor bij de lunch. Ook de koekjestrommel gaat gretig rond bij de koffie en thee. 

Een paar jaar geleden wilde ik graag iets doen, mezelf nuttig maken. Iets met mensen, maar ik had nog geen idee wat. Toen er een vacature van WPW langs kwam voor een nieuw te starten Ontmoetingsgroep in Museum BroekerVeiling was ik meteen geïnteresseerd. Ik heb gereageerd, 1 dag proef gedraaid, het klikte meteen. Nu help ik alweer een paar jaar bij de Ontmoetingsgroep en ik heb er geen moment spijt van!" 

.......

De ontmoetingsgroepen zijn elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Op woensdag is de groep in het Behouden Huis. Spreekt het je aan hier een dagdeel mee te helpen? Neem dan vooral contact op met Nicolette Conijn via 06-83636430 of e-mail n.conijn@wonenpluswelzijn.nl

 

Overig nieuws