Image

Leefbaarheid Anna Paulowna

Gepubliceerd: 9 oktober 2024

Alle inwoners van Anna Paulowna zijn gevraagd om hun mening te geven over wat zij belangrijk vinden in hun dorp. Zij zijn gevraagd om mee te denken en doen om het wonen in het dorp nog mooier en aantrekkelijker te maken. Hiervoor hebben zij een Leefbaarheidsonderzoek in kunnen vullen. Het totaalcijfer dat is gegeven aan de leefbaarheid in het dorp is een 7,5.

Afgelopen maand hebben betrokken inwoners van Anna Paulowna samen met de kerngroep Leefbaarheid de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan organisaties die betrokken zijn bij het dorp. Daarna is er een bewonersavond georganiseerd en is er de gelegenheid geweest om op diverse thema’s wensen naar voren in te brengen.

Uit alle opgehaalde informatie zijn 5 speerpunten geselecteerd:

1-Activiteiten voor kinderen leeftijd 5-12 jaar (bijvoorbeeld de Kliederkeet)

2-Jongerenplek met, door en voor jongeren opzetten voor de leeftijd van 12-16 jaar

3-Communicatiemedium in papieren vorm eens per maand voor de regio (een digitale versie is recentelijk gestart: www.poldersnieuws.nl)

4-Verkeersveiligheid

5-Oprichting dorpsraad

De betrokken inwoners van Anna Paulowna hebben samen met de kerngroep Leefbaarheid  uit alle input deze speerpunten geselecteerd.  Het zijn punten waarop wij als werkgroep (soms gedeeltelijk) invloed op uit kunnen oefenen. Er zijn al acties uitgezet op alle gebieden. Hierbij betrekken wij organisaties en de gemeente, die wat kunnen betekenen voor de realisatie hiervan.
Op 2 oktober was de eerste informatiebijeenkomst voor het oprichten van een dorpsraad.

Alle inwoners die hebben aangegeven graag te willen meedenken en meedoen worden nog benaderd.

De resultaten van het Leefbaarheidsonderzoek zullen over een week te vinden zijn op de websites van Wonen Plus Welzijn, LSBO-HK en de gemeente Hollands Kroon.

De kerngroep bestaat uit Team Sportservice, gemeente, Incluzio, LSBO-HK, Hollands Kroonse Uitdaging en Wonen Plus Welzijn.

Voor meer informatie, vragen en wanneer u ook mee wilt denken en doen, kunt u contact opnemen met kwartiermaker Marika de Jager, m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 06-46066317.

Overig nieuws