Image

Weer reuring dankzij Lokaal Vervoer en maaltijdbezorging

Gepubliceerd: 1 augustus 2024

Alweer drie jaar is Wilfred Hink actief bij Wonen Plus Welzijn. Als maaltijdrijder en als lokaal vervoerder. Hij vertelt: “Door ziekte kon ik helaas niet meer werken. Al snel merkte ik dat mijn wereld steeds kleiner werd. Ik wilde weer iets doen, iets betekenen. Ik kan gerust zeggen dat mijn leven door dit vrijwilligerswerk weer een positieve ‘boost’ heeft gekregen. Er is weer reuring en het geeft zoveel voldoening mensen te kunnen helpen.”

Steeds dezelfde gezichten is heel belangrijk

Bij Lokaal Vervoer brengt hij meestal dezelfde mensen van A naar B: “Dat vind ik leuk, er ontstaat zo al gauw een band. Vooral voor mensen die te maken hebben met vergeetachtigheid is het erg prettig dat ze steeds dezelfde gezichten zien. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Goed met verschillende soorten mensen om kunnen gaan, is ook heel belangrijk. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Als iemand bijvoorbeeld vaak zijn / haar sleutel vergeet, kan ik daarop inspelen. Of als iemand wat langer tijd nodig heeft om zich klaar te maken.

Omkijken naar de mensen

“Bij de maaltijdbezorging kijken de mensen echt naar ons uit. Niet alleen voor de maaltijd, vooral ook voor het praatje. Het liefst blijf ik uren gezellig praten en koffiedrinken, als ik zie dat iemand dit echt nodig heeft. Dan bezorg ik dat adres vaak als laatste, zodat ik daar langer de tijd heb. De maaltijdbezorgers zijn soms de enigen die zij op de dag zien, zie je. Vaak zijn dit gebruikers die minder mobiel zijn en weinig uit huis komen. Al komt daar gelukkig ook vaak thuiszorg. Als ergens veel bezoek komt of wanneer iemand nog erg actief is, speelt de behoefte aan een gesprek vaak minder. Wanneer ik echt denk: het zou goed zijn als hier eens iemand naartoe gaat, geef ik dit door aan WPW. Maar vaak weten de mensen ook zelf de weg.”

Collegialiteit

Wilfred vindt het mooi dat er onderling collegialiteit is, zowel bij Lokaal Vervoer als de maaltijdbezorging. “Als iemand niet kan, helpen we elkaar door voor elkaar in te vallen. Zo lossen we het altijd samen op.”

…….

In de regio Langedijk zijn extra maaltijdbezorgers en lokaal vervoerders meer dan welkom. Inzet is altijd in overleg. Goed te weten: rijders van Lokaal Vervoer maken gebruik van een auto van WPW. Maaltijdbezorgers rijden met eigen vervoer en ontvangen een km vergoeding. Geen eigen auto of rijbewijs? Ook hier is een mouw aan te passen. Bij de maaltijdbezorging in wijk Westervenne zijn beide bijvoorbeeld niet nodig.

Enthousiast geworden? Leuk! Voor meer informatie of aanmelding, neem contact met ons op via tel. 072 571 71 70 of e-mail dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl  Vraag naar Lion, Ineke of Roy.

 

 

 

 

Overig nieuws