Buurtbemiddeling

Wat als je niet (meer) met je buren overweg kunt en er steeds meer irritaties ontstaan. Door bijvoorbeeld harde muziek, blaffende honden of problemen die te maken hebben met de tuin. Praat dan eens met elkaar. Als samen praten niet lukt, kun je contact opnemen met Buurtbemiddeling Dijk en Waard. Wij zijn je graag van dienst. Het doel van Buurtbemiddeling is om (weer) het gesprek tussen jou en je buren op gang te brengen om samen tot een oplossing te komen. Goed opgeleide buurtbemiddelaars ondersteunen hierbij.

 

Hoe werkt Buurtbemiddeling?
De coördinator neemt na de melding contact je op en bespreekt samen of de situatie in aanmerking komt voor vrijwillige Buurtbemiddeling. Wanneer Buurtbemiddeling mogelijk is, vraagt de coördinator twee vrijwillige buurtbemiddelaars om contact met je op te nemen. Zij komen langs en nemen de tijd om naar je verhaal te luisteren. Direct daarna gaan de buurtbemiddelaars bij de buren langs om hun kant van het verhaal te horen. De bemiddelaars geven geen oordeel en zijn geheel neutraal.

Bemiddelingsgesprek
Als jij en je buren bereid zijn samen in gesprek te gaan, maken de buurtbemiddelaars een afspraak met beide partijen voor een bemiddelingsgesprek. Dit gesprek is op ‘neutraal terrein’, bijvoorbeeld in het wijkcentrum in de buurt. De buurtbemiddelaars zijn bij dit gesprek aanwezig om jou en je buren te ondersteunen en om samen te praten over de ervaren overlast en een gezamenlijke oplossing. 

Zelf het gesprek aangaan
We verwachten van je dat je eerst zelf het gesprek aan gaat met je buren. Op onze website Buurtbemiddeling Dijk en Waard vindt je praktische tips over hoe je dit het beste kunt doen. 

 

Meer informatie
Voor meer informatie over de mogelijkheden, werkwijze en aanmelden kun je terecht op de website 
Buurtbemiddeling Dijk en Waard

Bekijk voor algemene tips om ergernissen op te lossen Problemenmetjeburen.nl