Image

Taalcafé Tuitjenhorn: Ontmoetingsplek voor het oefenen van de Nederlandse taal

Gepubliceerd: 21 mei 2024

Het Taalcafé in Tuitjenhorn opent wekelijks haar deuren om anderstaligen de kans te bieden op een informele manier de Nederlandse taal te oefenen. Dit initiatief is bedoeld om taalbarrières te doorbreken en bij te dragen aan de integratie van nieuwkomers in de gemeenschap.

Het Taalcafé biedt een warme en gastvrije omgeving waar anderstaligen samenkomen om hun Nederlands te verbeteren. Vrijwilligers en moedertaalsprekers begeleiden de bijeenkomsten en helpen de deelnemers met conversatie, uitspraak, en woordenschat. De sfeer is ontspannen, wat de deelnemers aanmoedigt om vrijuit te spreken en vragen te stellen zonder angst voor fouten.

Locatie en Tijd
Het Taalcafé vindt elke vrijdag plaats in de Bibliotheek, Oostwal 6, van 10:00 tot 11:30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, ongeacht het taalniveau.

Wat te Verwachten?
Elke bijeenkomst staat in het teken van verschillende thema’s en activiteiten zoals spelletjes, rollenspellen, en gesprekken over alledaagse onderwerpen. Deze opzet bevordert niet alleen de taalvaardigheid maar ook de sociale interactie en het culturele begrip.

​​​​​​​Het Taalcafé wordt mogelijk gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers en is een initiatief van Stichting Wonen Plus Welzijn in samenwerking met de KopGroepbibliotheek. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen met dit waardevolle werk. Mensen die interesse hebben om een steentje bij te dragen, kunnen contact opnemen via h.vanzanen@wonenpluswelzijn.nl

Overig nieuws